Subsidiemogelijkheden

Eenvoudig tarieven en kwaliteit vergelijken tussen ruim 3100 bedrijven.

Project kiezen – vrijblijvend aanbiedingen ontvangen – vergelijken en eventueel kiezen

Over subsidies

Er bestaan talloze subsidiemogelijkheden voor de verschillende werkzaamheden waarvoor u offertes aan kunt vragen op deze website.  Deze subsidies gelden veelal voor zowel gewone consumenten als voor bedrijven en verenigingen en stichtingen. Subsidies kunnen bijvoorbeeld bestaan uit directe kortingen of uit een lager btw-tarief of eventueel fiscale maatregelen zoals producten en diensten die op de VAMIL-lijst staan.Voor alle duidelijkheid: regelingen ontstaan en eindigen op continu basis, vooral op gemeentelijk niveau.

Het op deze bladzijde staande overzicht kan derhalve nooit volledig zijn. Zo kan een kleine gemeente in bijvoorbeeld Friesland besluiten om de toepassing van dakisolatie te stimuleren met een lokale subsidie. Al deze mogelijkheden zijn te divers om door ons continu gemonitord en verwerkt te worden. Wél zullen de lokale en regionale vakmensen altijd op de hoogte zijn van deze mogelijkheden. Wij adviseren u dan ook om bij uw (informatie en tarieven) aanvraag via deze site altijd te vragen om de meest recente subsidie en fiscale mogelijkheden.

Hieronder zullen we de belangrijkste landelijke subsidieregeling beknopt beschrijven:

Lage BTW regeling plaatsen isolatieglas / energiezuinige beglazing

Voor het plaatsen van energiezuinig glas of isolatieglas (dubbel glas HR+) geldt vanaf 1 januari 2014 reeds dat dat op arbeidskosten slechts 6% btw wordt geheven in plaats van de reguliere 21%. Over materiaalkosten dient wel 21% btw te worden geheven.

Volledig aftrek BTW bij aanschaf zonnepanelensysteem

Voor zonnepanelen geldt een speciale regeling waarbij de  btw over zowel de arbeidskosten als de hardwarekosten voor de volle 21% teruggevorderd kan worden. Elke particulier komt in aanmerking voor deze regeling die in het kort inhoudt dat de belastingdienst de consument typeert als een ‘kleine ondernemer’. Meer informatie kunt u kosteloos aanvragen door het invullen van het formulier.

Subsidieregeling verwijderen asbestdaken

Deze regeling betreft de verwijdering van asbestdaken en geldt sinds 1 januari 2016. Indien u degene bent die de rekening betaalt voor het verwijderen van het asbestdak, mag u subsidie aanvragen bij deze regeling die loopt tot 31 december 2019. De subsidie bedraag € 4,50 per m2 verwidjerd asbestdak met een maximum van € 25.000 per adres. Het geïnventariseerde asbestdak moet minimaal 35 m2 groot zijn. Dakbeschot komt niet in aanmerking voor deze regeling.

Provinciale subsidieregeling verwijderen asbest voor agrariër

Agrariërs in 10 provincies kunnen gebruik maken voor de subsidieregeling asbest eraf, zonnepanelen erop. De regeling loopt tot 1 november 2016.

Lage BTW regeling schilderwerkzaamheden en stukadoorwerkzaamheden

Al enkele jaren bestaat er een aparte laag btw regeling voor schilderwerkzaamheden. Deze regeling houdt in dat op arbeidskosten slechts 6% btw wordt geheven in plaats van de reguliere 21%. Over materiaalkosten als verf en kwasten dient wel 21% btw te worden geheven. De voorwaarde is dat het gaat om een woning van minimaal 2 jaar oud.

Subsidie Energiebesparing Eigen Huis

Per 15 september 2016 is een nieuwe subsidieregeling ingegaan die tot en met 31 december 2018 voortduurt. Deze subsidie geldt voor particuliere woningeigenaren die energiebesparende maatregelen voor hun woning nemen en het subsidiebedrag kan oplopen tot zo’n 20% van de totale isolatiekosten. In combinatie met de laag btw regeling op arbeidskosten voor isolatiewerken loopt de korting fors op. Laat uw voordeel door ons uitrekenen !

WELKE ENERGIEBESPARENDE MAATREGELEN VALLEN ERONDER:
Dakisolatie
Gevelisolatie
Spouwmuurisolatie
Vloerisolatie
Kruipruimte Isolatie/Bodemisolatie
Aanbrengen Hoog rendement glas (HR+ glas)

Lage BTW regeling aanbrengen isolatie / energiebesparende maatregelen

Voor het aanbrengen van energiebesparend isolatiemateriaal aan vloeren, muur en daken van woningen (dakisolatie, gevelisolatie, kruipruimte isolatie, spouwmuurisolatie, vloerisolatie etc.) geldt vanaf 15 september 2009 reeds dat op arbeidskosten slechts 6% btw wordt geheven in plaats van de reguliere 21%. Over materiaalkosten dient wel 21% btw te worden geheven.

Energiebespaarlening

De Energiebespaarlening is een lening via uw gemeente, met een aantrekkelijke rentekorting voor energiebesparende maatregelen in en aan uw woning. De lening is gemeente-gebonden en is niet overal beschikbaar.
De lening heeft een looptijd van 10 jaar tot een bedrag van €7.500,- en een looptijd van 15 jaar voor grotere bedragen.
Welk bedrag u ook leent, u krijgt altijd 3% rentekorting.  Voorwaarden zijn: U bent eigenaar én bewoner van de woning waarvoor de lening ten behoeve van de energiebesparende maatregelen wordt aangevraagd. De woning staat in één van de deelnemende gemeenten. De lening is gebonden aan bepaalde gemeenten en er gelden ook weer specifieke voorwaarden per deelnemende gemeente. U kunt minimaal €2.500,- en maximaal €15.000,- lenen.

Hoe werkt het?

Op deze website worden tientallen onderwerpen behandeld op het gebied van installatie & isolatie, tuin-en terraswerken en bouw-en verbouwingswerken. Bij elk onderwerp kunt u een formulier online invullen (duurt 1 à 2 minuten maximaal) en op verzenden klikken. Op dat moment heeft u een vrijblijvende en volledig gratis aanvraag voor offertes en aanvullende informatie gedaan. Uw formulier komt bij ons binnen en dan gaan wij voor u aan de slag. Reeds duizenden consumenten hun ideale vakman of vakvrouw gevonden en flink kunnen besparen op de prijs.

Waarom vakmanvergelijken.nl?

Ruim 3100 aangesloten vakmensen

Vakmanvergelijken.nl is een organisatie waarbij ruim 3100 vakmensen/vakbedrijven zijn aangesloten. Deze bedrijven zijn werkzaam in allerlei soorten branches en beroepsgroepen, doch voornamelijk op het gebied van bouw/verbouw, isolatie en installatie en tuin-en terraswerken.

Landelijke dekking

In elke regio in Nederland zijn bedrijven aangesloten bij Vakmanvergelijken.nl zodat u zeker weet dat u meerdere aanbiedingen uit uw eigen regio zult ontvangen. In bepaalde gevallen (bijvoorbeeld bij grotere projecten)  zullen ook bedrijven van buiten uw regio een aanbieding doen.

Volledig gratis en vrijblijvende service

Het aanvragen van offertes en informatie is volledig gratis en verplicht u tot absoluut niets. Natuurlijk hopen we dat u uiteindelijk kiest om uw project door een van onze partners uit te laten voeren, maar dat is volledig aan u.

Besparing tot wel 50%

Uit recente onderzoeken van de Consumentenbond is gebleken dat tariefverschillen tussen vakbedrijven zoals bijvoorbeeld schilders tot wel 100% kunnen verschillen. U kunt er in ieder geval zeker van zijn dat er prijsverschillen zullen zitten tussen de offertes die u zult ontvangen. Profiteer daarvan!

Ruim 3100 bedrijven zijn u graag van dienst!

Het aanvragen van offertes en informatie is volkomen vrijblijvend en geheel gratis. U loopt geen enkel risico. Wel hopen wij natuurlijk dat u wellicht de werkzaamheden uit laat voeren door één van onze partners.

Vakmanvergelijken.nl : eenvoudig bedrijven vergelijken en op kosten besparen

VAKMANVERGELIJKEN.NL

Bent u zoek naar het juiste bedrijf voor uw verbouwing of klus en wilt u niet teveel betalen? Vraag dan offertes aan via Vakmanvergelijken.nl. Deze service is volledig gratis en vrijblijvend.